Over Ons

MBC Replica is een modelbouwclub uit gemeente Altena met de wortels in Werkendam, officieel opgericht op 6 november 1978. De club houdt zich bezig met alle vormen van RC (Radio Control) met uitzondering van alles wat vliegt.

Onze leden bouwen modellen en besturen deze met radiografische afstandsbediening. De hobby heeft geen leeftijdsgrenzen. Onze leden zijn tiener of gepensioneerd en alles daartussen. Ze werken met hout, metaal, kunststoffen, elektronica en digitale middelen. Er zijn leden die kennis van alle aspecten hebben en er zijn leden die zich met één onderwerp bezighouden. Denk je dat iets te moeilijk is? Daarvoor wordt je lid van de vereniging. We zijn er om elkaar te helpen en mooie dingen te maken.  Heb je het bouwen minder of helemaal niet in de vingers? Geen probleem, er is tegenwoordig enorm veel kant en klaar of zeer voordelig 2e hands te koop.

Onze modellen staan niet alleen op zolder of mooi te zijn op de schoorsteen. We brengen ze in beweging. Met onze varende modellen zijn we actief in de Dokvijver te Werkendam en voor de rijdende modellen maken we gebruik van een terrein naast Het Vlechtwerk te Werkendam.

De vereniging beschikt over een mobiel bassin wat we op elke locatie op kunnen stellen. Leden hebben de kans (geen verplichting) om mee te doen aan demonstraties bij evenementen in de omgeving en soms tot over de grens, en we staan op of bezoeken beurzen.

We doen grootse zaken met kleine dingen en bouwen en besturen vaar- en voertuigen met beide benen op de grond.

Denk je erover om lid te worden, wil je meer weten of wil je de vereniging uitnodigen voor een demo op uw evenement? Neem dan contact op met het bestuur .

(Modelvliegen in de gemeente Altena kan bij de MVA te Wijk en Aalburg)